torsdag 11 september 2014

Möte med Sveriges ambassadör

Torsdagen den 11 september fick vi i föreningen besök av Sveriges ambassdör i Aten. Det är mycket sällsynt att en ambassadör hör av sej för att få träffa oss, så vi såg fram emot detta med stort intresse.
Ambassadören heter sen ett år tillbaka Charlotte Wrangberg och hon hade ett digert program (hon besökte bl a konsulatet, Thessalonikis borgmästare, regionchef, svenska företag och Svenska huset i Kavalla), men hon lyckades ändå frigöra 45 minuter av programmet för att få träffa oss i styrelsen. På bilden ser ni Babbis Papdopoulos, Gunilla Naumann, Ingabritt Tomboulidou, Charlotte Wrangberg, Iris Salani och Else-Britt Foundouki.

Hon frågade oss om föreningens inriktning och verksamhet och om vår kontakt med konsulatet. Då kunde vi påpeka att vi tycker att öppettider och telefontider på Thessalonikis konsulat är för snålt tilltagna. Ambassadören betonade också att ambassaden i Aten kan ställa upp med viss form av stöd om vi ordnar evenemang som främjar Sverige i Grekland (typ Food for Good). Vi enades till sist om att vi alla gemensamt, men på var sitt sätt, jobbar med varumärket Sverige för ögonen!
Sedan Charlotte Wrangberg tillträdde har ambassadens information utåt förbättrats enormt. Hon har sett till att ordna en snygg hemsida som ständigt uppdateras och ambassaden har också en sida på Facebook (Embassy of Sweden in Athens) samt på Twitter. Gå gärna in ofta på dessa sidor för nyttig information!

Inga kommentarer: