tisdag 1 april 2014

Nytt nummer av Tillsammans!

Ett nytt nummer av vår medlemstidning Tillsammans har nu kommit ut! Där finns bland annat ett kalendarium för vårens aktiviteter.

Vi börjar med en månadsträff på torsdag den 3 april kl 12, på café Comunale, i hörnet Pavlou Mela- Palaion Patron Germanou. Alla är förstås välkomna, antingen ni är medlemmar eller ej.

Nästa vecka inbjuder vår medlem Georgios Logothetis till en bokprensentation på stadshuset (Δημαρχείο) i Thessaloniki, tisdagen den 8 april kl 19.30. Då presenteras hans båda böcker Ο "Σουηδός" Δήμαρχος ("Den svenske borgmästaren") och Ούλοφ Πάλμε, η Πολιτική είναι θέμα αρχών (Olof Palme, Politik är en fråga om principer). Thessalonikis borgmästare Giannis Boutaris kommer att inleda evenemanget.

Och söndagen den 4 maj ordnar vi en utflykt till Kavalla och Svenska Huset! Vi åker med hyrd buss och träffas utanför stadshuset kl 9 på morgonen och räknar med att vara tillbaka vid 18-tiden. Föreningen står för resekostnaden för alla medlemmar! OBS Föranmälan senast den 23 april, till Else-Britt 23740-25347 och mejl evaelsebritt@hotmail.com eller till Ingabritt 23320-21642 och mejl tomboulides@gmail.com.

I det nya numret av Tillsammans informerar konsulatet om hur vi som svenska medborgare kan rösta i EU-valet den 25 maj.  Där finns också ett tackbrev från Läkare i världen, eftersom vår föreningen skänkte hälften av pengarna från luciafestens lotteri till deras klinik.

Vill du ha ett eget exemplar av tidningen via mejl? Hör då av dej till Ingabritt, tomboulides@gmail.com

Inga kommentarer: