söndag 26 maj 2013

Mycket uppskattat körbesök!


Glad såsom fågeln i morgonstunden..., Vintern raaasat ut bland våra fjällar..., En vänlig grönskas rika dräkt... Dessa och många fler kända vårsånger sjöng vi tillsammans med Bymarkskyrkans kör från Jönköping i lördags! De bjöd på en härlig sångstund som verkligen uppskattades av alla som kommit för att vara med. Kören kom också med flera kilo svenskt kaffe till föreningen, en glad överraskning som vi tackar extra för!
Körens ledare heter Christina Petersson. Det var hon som kontaktade vår förening och planerade resan.
Linda Sandström spelade vackert på tvärflöjt.Före konserten fikade vi och pratade med varann. Besökarna från Jönköping hade många frågor och funderingar om hur läget är i Grekland och hur det är att bo här som svensk. Dessutom fick vi i föreningen tillfälle att träffa varandra - inte minst viktigt.

Dagen efter konserten åkte hela kören, tillsammans med föreningens sekreterare Ingabritt, till Dalamaras vingård i Naousa. Där blev det guidning, vinprovning och mat. Men också tid för att vila och lapa varm grekisk sol.
Och givetvis bjöd de också på sång på vingården! Det gjorde gott för vinet på lagring, menade vinodlaren Jiannis Dalamaras...

Ett stort och varmt TACK till Bymarkskyrkans kör för ert besök!!

Inga kommentarer: