onsdag 22 september 2010

Trevlig träff med Gunnar och Kicki


I augusti i år fick Skandinaviska kyrkan i Aten en ny präst och en ny assistent/kantor, efter att Lars och Torgun Frisk flyttat hem till Sverige. Deras efterträdare är Gunnar och Kicki Lidén från Värmland. Och tisdagen den 21 september kom de upp till Thessaloniki för att träffa oss i föreningen.


Efter en guidning i centrala Thessaloniki som Ingabritt stod för, så mötte ett tiotal personer upp på restaurang Symfonia för att äta lunch tillsammans och lära känna Gunnar och Kicki. Det blev en givande stund där vi bland annat pratade om hur vi ser på skandinaviska kyrkans roll i Grekland. Är den till även för oss som bor här uppe i norra delen av landet? Hur viktigt är det för oss egentligen att prästen kommer? Och vad vill vi få ut av ett besök – handlar det enbart om gudstjänster eller kan vi tänka oss andra former av träffar, t ex visstunder eller körläger?

Gunnar informerade också om hur viktigt det är för kyrkan i Aten att den får så många betalande medlemmar som möjligt, för annars är risken att de styrande i Sverige anser att det inte behövs någon svensk kyrka i Grekland. Vi beslöt att prata vidare om dessa frågor på föreningens årsmöte. Den som redan nu har synpunkter eller idéer på hur vi ska samarbeta med kyrkan kan höra av sig till Ingabritt.

Som första evenemang så bestämde vi att vi ska sjunga in julen i början av december, tillsammans med Gunnar och Kicki Lidén! Vi ska alltså ordna en sångstund då vi sjunger alla härliga och välkända sånger som har med advent och jul att göra. Mer information om detaljerna kommer senare.

Inga kommentarer: